Top»Surowce kosmetyczne»BINGOSPA Olej z pestek winogron 100% 10ml

Filtry

Cena
od do
Promocja
tak (5)
WELLA
ACTIV (1073)
BINGOSPA (1069)
więcejZwiń
code
BINGOSPA (464)
JADWIGA (214)
więcejZwiń
Waga
0.00800 (168)
0.00600 (77)
0.00300 (76)
więcejZwiń
Dostępność
Od ręki (493)
3-7 dni (371)
1-3 dni (45)
więcejZwiń
Producent
ACTIV (989)
Pierre Rene (511)
ARCO (74)
więcejZwiń

Koszyk

Koszyk jest pusty

Kontakt

Telefon: 792 943 371
e-mail: dla_fryzjera@aidem.eu

Logowanie

Producenci

Newsletter

Zapisz się na newsletter

BINGOSPA Olej z pestek winogron 100% 10ml

11,99zł

BN176

‹ poprzedni Produkt / następny ›


 

Olej z pestek winogron.

Dla profesjonalistów.

Nazwa INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil

Numer CAS: 8024-22-4

Wygląd i konsystencja: oleista, żółta ciecz;

Gęstość < 1 g/cm3

Olej z pestek winogron BingoSpa wytwarzany jest metodą tłoczenia na zimno pestek winogron o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega – 6. Olej zawiera ok. 85% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie należący do esencjonalnych kwasów tłuszczowych (EFA) kwas linolowy (72%) oraz frakcję niezmydlalną w postaci tokoferoli, fitosteroli i fosfolipidów. Stosowany w preparatach do skóry suchej i delikatnej.

Obecne w oleju BingoSpa nienasycone kwasy tłuszczowe wraz z fosfolipidami tworzą strukturę błony komórkowej, regulując jej płynność i aktywność enzymów. Najaktywniejszy z nich - kwas linolowy odgrywa istotną rolę w procesach metabolicznych skóry. Obecna w oleju BingoSpa frakcja niezmydlająca się w postaci fitosteroli wzmacnia lipidową barierę naskórka - chroniąc skórę przed odwodnieniem.

Olej z pestek winogron BingoSpa bardzo dobrze się wchłania i błyskawicznie działa: nawilża i odżywia skórę. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i wyprysków.

Olej z pestek winogron BingoSpa zastosowany w preparatach kosmetycznych dla skóry łojotokowej i trądzikowej, poprawia gospodarkę lipidami- łój staje się rzadszy i nie czopuje ujść gruczołów łojowych, co min. zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych. Olej jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą rozsmarowywalnością i brakiem nadmiernej tłustości po aplikacji. Dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego wpływa ponadto na zwiększoną przepuszczalność naskórka oraz wykazuje zdolność głębokiej penetracji tkanek, co czyni go doskonałym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających, takich jak ekstrakty roślinne czy olejki eteryczne.
Obecne w oleju BingoSpa fitosterole oraz fosfolipidy zmniejszają TEWL (Transepidermal Water Loss - przeznaskórkowa utrata wody), co objawia się poprawą nawilżenia i ogólnej kondycji skóry, a tokoferole decydują o jego działaniu przeciwrodnikowym, przeciwzapalnym, normalizującym i kojącym.

Po użyciu oleju z pestek winogron BingoSpa skóra jest odświeżona, pory są zamknięte, a skóra na długo pozostaje matowa. Zmieszany w proporcji 1:1 z innym olejem może być użyty do masażu ciała.


 

Dostępność produktu: Brak danych

Jednostka miary: sztuki

Waga: 12 g
sprawdź koszty wysyłki

BINGOSPA Olej z pestek winogron 100% 10ml [BN176]
Kliknij na zdjęcie, aby powiększyć

Parametry produktu

WELLA BINGOSPA

Opinie BINGOSPA Olej z pestek winogron 100% 10ml

Poznaj prawdziwe opinie użytkowników o BINGOSPA Olej z pestek winogron 100% 10ml, Surowce kosmetyczne. Opinie użytkowników o produktach w sklepie dla-fryzjera.
aktualnie brak opini o produkcie
Twój nick:
Twój e-mail: podany email nie będzie ujawniany
Tytuł opinii:
Twoja ocena:
Treść opinii:
indicator.gif
Nie udało zapisać się opinii, prosimy spróbować ponownie